lauantai 4. lokakuuta 2014

Tahmea suklaakakku

Aloitetaan uuden blogini taival herkullisella reseptillä! Tahmean suklaakakun reseptin ongin netin syövereistä, Kotikokkien-sivuilta, klik!

Katsotaan mitä blogiini tuleekaan, mutta ainakin leipomista ja ruoanlaittoa, joista kummastakin pidän todella paljon. :)



Kakku maistui myös 'hieman' muunneltuna; valkoisen sokerin sijasta luomuraakaruokosokeria eikä minun versiooni tullut kahvijauhetta (<-- en juo kahvia...).

Helppo valmistaa, erittäin maukas & vatsa kiittää. :)



175 g voita
175 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
0.5 tl kahvijauhetta
3 kananmunan valkuaista


valmistusaika 30 - 60 min




  • Sulata voi. Lisää pilkottu suklaa ja anna sulaa siinä. 
  • Vatkaa sokeri ja keltuaiset voimakkaasti joukkoon. Lisää jauhot ja kahvi.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti seokseen.
  • Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. 
  • Paista kakku heti uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 27 minuuttia.
  • Kakku jää hieman tahmeaksi sisältä. Anna kakun jäähtyä. 
  • Kun kakku on jäähtynyt voit ripotella päälle tomusokeria.



175 g of butter
175 g dark chocolate
2 dl/0,8 cups sugar
3 egg yolks
1 dl/0,4 cup flour
0.5 tsp coffee powder
3 egg whites


cooking time 30 - 60 min

  • Melt the butter. Add chopped chocolate and let it melt. 
  • Whisk the sugar and egg yolks. Add the flour and coffee powder. 
  • Whisk the egg whites until stiff and turn it gently to the mixture. 
  • Pour the batter into a greased and floured cake tin. 
  • Bake the cake on the lowest level at 200 degrees 27 minutes. 
  • The cake will be slightly sticky inside. Leave the cake to cool.
  • When the cake has cooled, you can decorate with powder sugar.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti