perjantai 5. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän leivokset

Huomisen juhlapäivän, itsenäinen Suomi 97-vuotta, johdosta leivoin valkosuklaakuorrutteisia suklaapaloja.

Kun lähdin etsimään idealleni reseptiä (olin siis jo ostanut sinisen värisiä strösseleitä joilla koristelisin leivokset) löysin sattumalta Kinuskikissan siniristileivokset! Eli en todellakaan ollut ideani kanssa yksin. :) Lahjakas Kinuskikissa onkin pettämätön valinta etsiessäsi minkälaisia leivontaohjeita tahansa.

Ohje!



10-12 kappaletta

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Kuorrutus
200 g valkosuklaata
½ dl kuohukermaa

Koristeet

sinisiä strösseleitä (tai vaikkapa pieniä, sinisiä karkkeja)



Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle 1-1,5 cm paksuksi levyksi. Paista 200 asteessa 10-13 min. Anna jäähtyä.

Paloittele valkosuklaa mikronkestävään astiaan ja sulata miedolla lämmöllä (200 W) välillä sekoitellen. Lämmitä kuohukerma kattilassa, mutta älä anna kuumentua kiehuvaksi. Kaada valkosuklaasula ohuena nauhana vispilällä sekoittaen lämpimän kerman joukkoon. Jos seos tuntuu paksulta, siirrä kattila vielä hetkeksi levylle ”jälkilämpöön”.

Kaada kuorrute pohjan päälle ja levitä leveällä lastalla tai palettiveitsellä tasaiseksi. Kuorrute jähmettyy nopeasti, joten ole nopea.

Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa levy sitten paloiksi. Ripottele palojen pinnalle sinisiä kimallerakeita ristin muotoon.






Note to yourself:
olisihan ne leivokset voinut leikata valmiiksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti