tiistai 9. joulukuuta 2014

Tomaattipiirakka pikkujouluihin

Maanantai ja maanantaiset pikkujoulut tulivat niin nopeasti ja varoittamatta (<--oli kyllä kalenterissa muistutus), että jäi tarjottavan pitkä pohdiskelu väliin. Olin eräälle juhliin osallistuvalle vastannut, että valmistaisin broileripiirakan. (Liharuoat ovat kyllä aina pieni kysymysmerkki, kun et voi ennalta tietää kaikista juhliin osallistujista etkä heidän ruokavalioistaan. Siksi valitsin lihattoman version ja valmistin tomaattisen piirakan. Josta tulikin todella hyvä vaikka itse sanonkin.)

Tämä jo aiemmin postaamaani resepti (täällä!) on helppo ja nopea. Jouduinkin muutamalle juhlavieraalle sanelemaan mitä piirakkapohjassani oli. Ja sain mm. kysymyksen miksi en ollut käyttänyt pohjassani vain vehnää. En osannut vastata mitään järkevää, koska varioin ohjeita aina silloin tällöin. :)

Pohjassa oli niin luomuvehnää, spelttiä kuin luomukaurarouhetta. Pohjast tuli maistuva, hiukan mureneva, mutta oikein helposti leikattava ja paistui nopeasti, kun painelin pohjan oikein ohueksi. Sopivankokoinen piirakkavuokakin on kaiken a ja o. 







Täytteessä; 1 punasipuli, 1 paprika, maissia, 
1 pkt vuohenjuusto tuorejuustoa, emmentalraastetta, 
kermaviilipurkki, ripaus suolaa/mustapippuria/valkopippuria, 
pari kananmunaa sekä koristeeksi halkaistut tomaatit.
200 astetta, n. 35 min

(sipulit ja paprikan kuullotin ensin pannulla)



Vain yksi palanen! 
Kotiin lähdön koittaessa
roudasimme valmistamamme ruoat kotiin... 
piirakkaa oli jäänyt jäljelle muutama palanen.


2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka täytyy tehdä joku päivä tuommoinen.

    VastaaPoista
  2. Oli tosi maistuvaa ja kauniin värinen. (<---silmänruokaa)

    VastaaPoista