sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Laskiaispullat





Nämä pullakuvat ovat varmaankin viime vuodelta. Olen aina ihmetellyt miksi ihmeessä voisilmäpullan sisään laitetaan kermavaahtoa+ muita täytteitä vain helmikuussa?? Yhdistelmähän on vallan mainio, sopisi vaikka lasten synttärikemuille. MUTTA ehkä se jutun juoni on sama kuin mämmissä ja luumutortuissa. Kun herkuttelee niillä vain muutaman kerran vuodessa ei kyllästy. Samoin on jotain mitä odottaa. Syksyllä alkaa jo kauppoihin ilmestyä torttutaikinat ja luumuhillot (tai varmasti ovat vuoden ympäri saatavilla) ja alkaa ihanhetiasap tehdä mieli jo joulunajan herkkuja. :) Niin meitä herkkusuita vaan 'huijataan'; helmikuussa pullaa, pääsiäisenä pashaa, kesällä mansikkatorttua...



Tässä peruspullaohje:


1 pkt hiivaa
5 dl kädenlämpöistä maitoa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 kananmunaa
kardemummaa
200 g sulatettua voita
sopivasti jauhoja

voiteluun 1 kananmuna
sekä kidesokeria/raesokeria
(mantelilastuja)

Lämmitä maitoa kattilassa ja heitä joukkoon kardemumma. Yhdistä kulhoon maito ja hiiva. Murenna hiiva maidon sekaan ja anna liueta. Lisää sokeri ja suola. Lisää jauhoja vähitellen. Lisää rasva ja alusta taikina hyvin vaivaten. Kohota taikina n. kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa, pyyheliinalla peitettynä.

Paista valmiit pullat 200 asteessa n. 15 minuuttia (leivonnaisten koosta riippuen).


Täytä jähtyneet pullat joko kermavaahdolla ja hillolla tai marsipaanilla. (Vaahtoutuva vaniljakastike on myös hyvä vaihtoehto kermavaahdolle)



Sunnuntaiterveisin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti