maanantai 9. maaliskuuta 2015

Karpalo-uuniomenat





Montaa raaka-ainetta ei tarvita uuniomenoihin....


omppua
kanelia
sokeria
vaahterasiirappia
vettä
kuivattuja karpaloita (tai rusinoita)


Omenaporalla irroitettuun siemenkotaan kuivattuja karpaloita. Mausteet omenan päälle. Pilkoin yhden ompun viipaleiksi, näin lasten on hiukan helpompi syödä herkkua. ;)

Uuniin 175 asteeseen, paista kunnes omenat näyttävät ihanan pehmoisilta, yummy.




Vaniljakiisseli Kotikokkien ohjeella:

4 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoa
3 rkl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria (käytin vaniljarouhetta suoraan myllystä)


Vatkaa kylmä maito, muna ja perunajauhot kattilassa niin, että munan rakenne rikkoutuu täysin.
Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes seos sakenee ja pulpahtaa kerran. Älä anna kiehua!
Siirrä kattila kylmään veteen, lisää sokeri. Hämmennä silloin tällöin, kunnes kastike jäähtyy niin, ettei enää polta kättä. Lisää vaniljasokeri.







Omenan sisälle passaa kaikenlaiset kuivatut hedelmät, 
tai miksei se kauramuruseoskin.
Hyvää joka tapauksessa. :)




Herkullista maanantaita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti