maanantai 4. toukokuuta 2015

Panna cotta (mustikoilla ja mansikoilla)






Tällä Valion ohjeella valmistimme lihamurekkeen seuraksi, 
tai siis murekkeen jälkeen syötäväksi ;) panna cottaa
marjojen kera. Nams, namnam!

Aina hyvä valinta, jos kaapissa sattuu lojuu maitoa, kermaa 
sekä hyytelösokeria.

Kuten ohjeessakin mainitaan kaupan valmiit marja-/hedelmäkeitot
sopivat myös hyvin lisukkeeksi.

Löysimme Edekasta vaniljanmakuisen alppimaidon, sitä oli
kokeiltava tähän reseptiin! Vähensimme hieman vaniljasokerin 
määrää. Oletimme maustetun maidon antavan jo itsessään vahvan 
vanilja-aromin jälkiruoallemme.





2 dl vispikermaa
1 dl kevytmaitoa
3/4 dl hyytelösokeri Multia
1/2 tl vaniljasokeria



Mittaa kattilaan kerma, maito ja hyytelösokeri. Sekoita.

Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua n. 30 sekuntia välillä sekoittaen.

Nosta kattila levyltä. Lisää vaniljasokeri. Anna jäähtyä hetken.

Kaada seos varoen pieniin laseihin. Peitä. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1 t.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti