maanantai 14. elokuuta 2017

Taas punaista keittiössä (äitienpäivälahjani)









Viikonloppuna olimme mm. maauimalassa uimassa. (Ja olimme siellä melkein keskenämme. Sää ei ollut mitä parhain uinnille. Oli aika navakka tuuli vaikka välillä pilvien lomasta aurinko paistelikin.) Ajelimme myös lähikaupunkiin markkinoille. Ja miehen työtuttava järjesti grillijuhlat joihin meidänkin kööri osallistui. 

Onneksi heidän takapihallaan on suuri katettu terassi niin olimme mukavasti suojassa. Juhlien emäntä on todella taitava kokki ja erilaiset salaatit olivat hyvin maukkaita. Pidän kovasti siitä, kun ihmiset käyttävät erilaisia raaka-aineita ja mausteita ihan vaikka salaattia tehdessään, maistuvat niin erilaiselta ja paremmalta kuin kotona, heh! Kakkuakin oli tarjolla ja sen täytteenä oli jotain vanukkaan tapaista. Aika makeaa, mutta herkullista. 

Heidän vanhempi poikansa aloitti juuri ensimmäisen luokan samassa koulussa, kuin missä meidänkin muksut ovat. Kiittelin tänään koulun pihalla mukavista iltamista. Pitäisi varmaan itsekin järjestää jotain grillipartyn tynkää, mutta vain pienelle poppoolle. Meillä kun tuota istumatilaa on tällä hetkellä varsin rajoittuneesti, ehkä kuudelle hengelle vain. Mutta katsotaan, katsotaan. Olemme joskus aika extempore-järjestäjiä!


Lapset ottivat koulun jälkeen hyvin rennosti vaikka kuinka patistin läksyjen pariin. Mutta nyt sentään tehtävät jo valmiina! Joskus siinä vaan menee aikansa. ;)

Kuvailin keittiössä ihan muita juttuja ja päätin sitten ottaa pari kuvaa tästä punaisesta keittiöapulaisestani eli vaa'asta. Se oli lasten valinta läheisestä keittiötavaraliikkeestä minulle äitienpäivälahjaksi. :) Toisella puolella kello ja toisella puolella vaaka. Entinen keittiövaakani (Grundig) alkoi käyttäytymään oudosti, vaikka kuinka vaihdoin uudet paristot moneen kertaan. Ehkä oli mennyt rikki vaikkei vanha ollutkaan. Harmi, kun nykypäivänä laitteet eivät kestä niin kauan kuin entisaikaan. Juuri samaisesta aiheesta keskustelin kaverien kanssa. Ennen oli kestävämpiä laitteita, nyt imurit joudutaan vaihtamaan uusiin joka vuosi...


Mutta nyt vaikkapa ulos kukkia kastelemaan. Terassilla majailevat kukat, kun eivät saa sadesuihkua taivaalta käsin!


2 kommenttia:

  1. Onpas kaunis! On todella harmi, että koneita ja laitteita joutuu uusimaan koko ajan, eikä mitään voi tai kannata enää korjata. Kyllä säälittää maapallo, joka joutuu kaiken romun kantamaa.
    Hyvää tiistaita! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todella kurjaa. Ja ei aina voi sanoa tietyistä laitteista/merkeistä, että ovatko kestäviä, kyllä ne kalliitkin laitteet voivat olla huonosti valmistettuja tai muita ongelmia. Meillä on todella vanhat pyykinpesukone ja kuivausrumpu (kuuluvat taloon) ja täytyy sanoa, että olen hirmutyytyväinen. Ennen on laatu ollut ehkä erilaista...en tiedä. Mukavaa päivää sinne :)

      Poista