perjantai 12. tammikuuta 2018

Linssikeitto ja perjantaihöpinät

Tähän viikkoon on mahtunut, jos jonkinlaista. On ollut useampia menoja. Olen mm. käynyt keskustelemassa uudesta saksan kurssista... Sen pitäisi alkaa helmikuussa ja jo nyt jännittää niin kamalasti! Tuntuu, että kaikki kielioppiasiat sekä sanavarasto ovat lentäneet päästä pois. :D Ei tilanne ehkä niin paha ole, mutta ehkä se on se jännitys. Noh kuitenkin, kerron sitten lähempänä uudesta saksan kurssista ja sitten onkin taas aamupäivät täynnä opiskelua ja illat läksyjä (kieliopet oikein rakastavat tehtäviä ;)).

Tämä kurssi järjestetään reilun 5 km päässä joten ajattelin säässä kuin säässä pyöräillä tuon matkan (ehkä parikymmentä minuuttia kestää per suunta) ja saisin siinä kivat aamu- ja aamupäivälenkit samalla. Näin olen ainakin itselleni kovasti lupaillut. Toivottavasti osaan pitää lupaukseni. (Rakastan pyöräilyä ja olen satulassa harva se hetki, mutta ehkä ne pimeät tai kosteat aamut eivät innosta. Mutta sateessa pyöräilykin on vain pukeutumiskysymys!!)






Viikolla tuli tehtyä lasten ultimatelemppariruokaa eli linssikeittoa! Tulikin oikein maukas keitto, yksinkertainen resepti ja riittoisa arkiruoka.

Resepti, (Meillä kotona), KLIK!



1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
3 porkkanaa
1 rkl auringonkukkaöljyä (aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
10 dl vettä
2 1/2 dl linssejä (punaisia)
20 g aurinkokuivattua tomaattia (en laittanut)
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
500 g tomaattimurskaa
1 rkl hunajaa

Lisäksi
jogurttia (kreikkalainen samettisen pehmeä jogu oli hyvä!)


Kuullota kasviksia öljyssä miedolla lämmöllä ison kattilan pohjalla 5 minuuttia.
Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää siivilässä huuhdotut linssit, paloitellut aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja hunaja. Kiehauta ja tarkista maku.
Tarjoa linssikeitto jogurttisilmän kanssa.



Iltapäivällä vien lapset ja heidän kaverit elokuviin ja miehellä onkin sovittua menoa työkollegoiden kanssa. Huomenna ajattelimme mennä uimaan. Mies ja tytär kävivät viime viikonloppuna, nyt voisimme mennä koko revohka. :) 

Mukavaa perjantaita Sinulle ja oikein rentouttavaa viikonloppua itse kullekin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti